Skip to content
Vuurtoren-bornrif-ameland-waddenresidentie-hollum-wadaan-vakantieappartementendewand

Genieten met een dikke hoofdletter ‘G’

Ieder vrij moment die we in onze agenda’s kunnen vinden en langer dan twee dagen duren gebruiken we graag om af te reizen naar Ameland. Met het hoognodige in onze tas vertrekken we met de auto naar Holwerd. Eenmaal de auto geparkeerd lopen we met de wind in onze haren en de blik op de Waddenzee gericht, naar de vertrekhal van Wagenborg Passagiersdiensten. Een kop koffie en alvast speurend naar de veerboot op de Waddenzee wachten we totdat we de boot op kunnen lopen. Dat blijft na alle jaren tocht hét ultieme moment. Aan boord gaan van de veerboten De Sier of Het Oerd betekent op weg gaan naar de vrijheid.

Rust
Het leven op het eiland voelt nou eenmaal anders als het leven aan de wal zoals de eilanders het zelf ook aangeven. Het klopt; op het eiland heerst rust en niet alleen in de natuur maar ook in het dagelijkse leven op het eiland. De hectiek die we hier ervaren is op het eiland anders. Lukt het vandaag niet dan is er morgen ook een dag… Of je nou een paar dagen, een midweek, een week of langer gaat het is en blijft genieten met een dikke hoofdletter ‘G’ op dit prachtige eiland.

Waddenresidentie Ameland
De appartementen in het kleinschalige complex Waddenresidentie Ameland in Buren zijn allemaal gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Het is onze vaste uitvalsbasis al jarenlang en verveelt dan ook nooit. We zetten onze spullen neer en na de koffie stappen we op de fiets. Nog geen 3,5 uur geleden waren we nog thuis en nu fietsen we onder heerlijke zonnige weersomstandigheden door de duinen naar Nes. Prachtige doorkijkjes vormen de strandopgangen naar zee. Bij het Willemspad staat een heerlijk bankje. Even genieten van het zicht op zee en het strand. Een ideale plek om foto’s te maken trouwens.

Nieuw fietspad door de duinen
We besluiten om door te fietsen naar Ballum. Het nieuw aangelegde fietspad is een pareltje. Het pad is iets breder en het fietst op het beton net iets fijner dan het schelpenpad maar wat helemaal magnifiek is is wel het prachtige uitzicht over het Zwanemeer. Als je even van de fiets stapt en naar de kijkwand wandelt om een blik te werpen op de eendenkooi van Woldringh levert ook dat weer prachtige beelden op.

Amelander Nobeltje
Ballum, is het kleinste dorp op Ameland. Een prachtig centrum met de dorpstoren fier in de Camminghastraat. Het dorp waar ook het Amelander likeurtje is te verkrijgen. Een bezoek aan Ameland is namelijk niet compleet zonder een Nobeltje te hebben geproefd. Daarvan genieten doe je natuurlijk bij voorkeur bij het Nobel Proeflokaal in Ballum. Zeker weten dat je ook een fles meeneemt voor thuis!

Zonsondergang in Hollum
We hebben de tijd en besluiten door te fietsen naar Hollum. Het dorp op het meest westelijke deel van het eiland dat je kunt herkennen aan de vuurtoren. Een bezoek aan de vuurtoren is bij helder weer echt een aanrader. Na wat trappen lopen, goed voor de beenspieren, wordt je beloond met en kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. Iets verderop aan het strand heb je zo ongeveer de mooiste strandtent gevonden van Nederland. Met heerlijke relaxbanken en fijne bediening is het goed toeven op een mooie zomeravond. De mooiste zonsondergang zie je hier!

Deel jouw belevenissen
Met de elektrische fiets is het ruim een half uurtje over de dijk terug naar Buren. Onze eerste dag hebben we al goed besteed. Voor de rest van de week hebben we nog wat wandelingen van Staatsbosbeheer gepland en gaan we zeker nog op de fiets naar het ’t Oerd.  We zijn benieuwd naar jullie belevenissen op Ameland. Schroom niet en stuur ze in! Dat gaat het makkelijkst via info@waddenresidentie.nl.

waddenresidentie-ameland-golf