Skip to content

Ameland op hoog niveau

De veerboot is bommetje vol met mensen die gezien de bagage, net als wij gaan genieten van een paar heerlijke vakantiedagen op Ameland. Met de temperaturen voor de komende weken hoeven we echt het vliegtuig niet in op weg naar Zuidelijke oorden maar is het superfijn om te relaxen op het strand van Ameland. Het badstrand bij Strandpaviljoen Sjoerd is bijvoorbeeld het toonbeeld van een strand zoals je dat graag ziet. Schoon, opgeruimd en lifeguards zorgen voor de strandbewaking. Een koel drankje is zo gehaald bij Sjoerd, handdoekje en boekje… wie doet ons wat vandaag!

Om nou van elke vakantiedag een stranddag te maken, gaat ons wat ver! We zoeken afwisseling en bekijken vol enthousiasme de uitgebreide mogelijkheden op de website van VVV Ameland. Lekker eten/drinken, sporten, excursies, cultuur… We plannen een bezoek aan het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in Buren. Het geeft ons een kijkje in het vroegere leven van de Amelanders en we zien de verwerking van de wol van de Amelander schapen tot breigaren.
Niet alleen wij genieten, maar ook de kinderen vermaken zich hier prima. Na afloop genieten we van een heerlijk mosterdsoepje op het terras van de Driesprong iets verder op in het centrum van Buren.

We hebben geluk want ’s avonds staat een demonstratie van de Paardenreddingsboot ter hoogte van Tjettepad in Hollum op de VVV-agenda. Hoewel we dit schouwspel al een aantal keren hebben gezien blijft het enorm indrukwekkend om te zien hoe de paarden en de mensen er om heen samenwerken en de reddingsboot het water in laten lanceren. Na afloop belanden we bijna als vanzelf op het terras van Nobel voor een echte Amelander koffie.

Na een dag cultuur kiezen we de volgende dag voor een stranddag bij de vuurtoren. De flinke parkeerplaats is rond het middaguur al goed gevuld. We vermaken ons afwisselend met strandspelletjes, zwemmen en chillen op onze badhanddoeken. We genieten aan het eind van de dag van een heerlijke maaltijd bij Beachclub The Sunset met bijpassende drankjes en kiezen ervoor om vanaf dit geweldige terras, de zon in de zee te zien zakken. Loungen, chillen en genieten van een prachtige zonsondergang.

Tijdens de laatste dag van ons weekendverblijf op Ameland, springen we op de fiets. Langs de dijk fietsen we naar de Ballummerbocht, richting de Kaasboerderij Ameland. Bij de Oranje Nassaukooi maken we een tussenstop en genieten van de rijke natuur die zich hier op fantastische wijze heeft ontplooid. We fietsen verder naar Nes en scoren een heerlijk broodje vis bij Metz. Hierna staat een bezoek gepland aan het Natuurcentrum Ameland. In het museum is het goed toeven terwijl buiten toch echt bijna de 30 graden wordt aangetikt. Het museum is erg de moeite waard en ook hier genieten de jongste bezoekers ook met volle teugen. Op het uitkijkplateau bovenin het natuurcentrum zien we Ameland op grote hoogte. We kunnen niet anders zeggen: ons weekend op Ameland is een verblijf op hoog niveau.

fotocredits: Wad aan de Wand

waddenresidentie-ameland-golf